Віно пад такой назвай прадаюць у Беларусі.
Фота даслала чытачка «Нашай Нівы» з Маладзечна Vesyalinka.
Пладова-ягадныя віны называюць яшчэ «бырлам» і «чарнілам». Многія з іх уяўляюць сумесь танных сокаў і спірту.
Між тым Агінскія былі арыстакратамі Вялікага Княства Літоўскага. Адзін з Агінскіх, Міхал Клеафас, стаў аўтарам знакамітага «Паланэзу» — самага знанага музычнага твору, народжанага на беларускай зямлі.
Фанат назваў і этыкетак «чарніла» Павел Давыдоўскі сабраў цэлую калекцыю фантазійных цэтлікаў.
Паланэз Агінскага ў цудоўным выкананні Кругловай і Вайцюшкевіча:
Паланэз Агінскага ў цудоўным выкананні аркестра Вялікага тэатра СССР: