Каўбасу наўмысна рабілі сыравэнджанай, каб, па словах начальніка аддзела паляўнічай гаспадаркі Мінлясгаса Сяргея Шастакова, яна захавала ў сабе максімум карысных ўласцівасцяў. Колькасць спецый у навінцы будзе мінімальнай.
Колькі будзе каштаваць такі прадукт, пакуль не паведамляюць, бо выпусцілі толькі пробную партыю на тэсціраванне. У міністэрстве спадзяюцца, што невялікія раённыя прадпрыемствы, што займаюцца мясам, з задавальненнем возьмуць баброў на перапрацоўку, бо гэта «эксклюзіўны і перспектыўны занятак».
Нагадаем, шмат беларусаў былі супраць таго, каб жывёліну выкарыстоўвалі ў якасці ежы. Актывісты нават стварылі адпаведную петыцыю, пад якой падпісаліся больш за 130 тысяч чалавек. Але яна засталася незаўважнай.