Дастойнаму сьвятарству і вернікам Беларускае Аўтакефальнае Праваслаўнае Царквы.
    «Вялік сьвяты нам дзень настаў…» (зь песьні валачобнікаў)

Сардэчна віншую вас, дарагія браты й сёстры, зь вялікім сьвятам Пасхі Хрыстовае ! У гэтым сьвяце — сутнасьць Хрысьціянскае веры, бо дзякуючы Хрыстоваму Ўваскрасеньню, мы атрымалі жыцьцё вечнае.

Сьвяты Кірыла Тураўскі, Беларускі Залатавусны, у сваім «…на Сьвятую Пасху…казаньні», піша : «Усе ж мы вераю Боскае Пасхі прычасьціліся, намажам вусны Божаю кроўю, што ёсьць сутнасьцю—духоўнаму дому дзьвярмі, ды не падступяцца д’ябалы, што хочуць нас забіць грахом».

Ахвяраю Хрыста быў пераможаны грэх і адноўлены ў чалавеку вобраз Божы, і гэта, калі мы адкідаем свае заганы, дае нам моц у пераадольва‑ньні ўсялякіх штодзённых цяжкасьцяў, веру ў перамогу дабра над злом.

Таму мы павінны працаваць над духоўным багацьцем свае душы і захо‑ўваць яе ў чысьціні. Тады зможам сапраўды цешыцца гэтаму сьвяту су‑польна з усім сьветам, бачным і нябачным, адчуць радасьць яднаньня з Богам, угледзець у Ім крыніцу праўды і свабоды, якія збавяць нас.

Сьвяткуючы гэтае сьвята над сьвятамі, мы, як і калісьці нашыя дзяды, думаем і аб уваскрасеньні Беларусі,‑ адраджэньні ейных духоўных і дзяржаўных традыцыяў, аднаўленьні Беларускага Праваслаўя.

У гэты сьветлы дзень Гасподняе Пасхі жадаю ўсім багалюбным верні‑кам у Беларусі і тым, хто жыве на Чужыне, веры ў уваскрасеньне нашае для будучага незямнога жыцьця, надзеі на лепшую долю свае сям’і і свайго народу на нашым зямным шляху, і каб любоў нашая да Бога, людзей і Бацькаўшчыны была ўзаемнай.

Дык няхай у Сьвятой Беларусі заўсёды ў Вялікодную ноч у бажніцах звоняць ува ўсе званы, абвяшчаючы ўсяму сьвету —

Хрыстос Уваскрос ! Сапраўды Ўваскрос !

З малітваю, + Сьвятаслаў Япіскап Наваградзкі і Паўночна‑Амерыканскі БАПЦ

Вялікдзень, 2009

Клас
0
Панылы сорам
0
Ха-ха
0
Ого
0
Сумна
0
Абуральна
0