Ежа44

Правільна харчавацца — значыць...

Шэсць асноўных прынцыпаў.

...перакусваць

Снэкамі называюць лёгкія закускі — шакаладкі, чыпсы, арэшкі, сухарыкі, глазураваныя сыркі. Відавочна, што іх лёгкасць — паняцце адноснае, бо па колькасці калорый некаторыя з іх могуць замяніць паўнавартасны абед. Дыетолагі ўпэўненыя ў тым, што паміж культурай фастфуду і лішняй вагой існуе прамая сувязь: лішак калорый пры недахопе карысных і баластных рэчываў прыводзіць да такіх негатыўных наступстваў, як парушэнне абмену рэчываў, дыябет, адкладанне халестэрыну ў сасудах. Спецыялісты рэкамендуюць зрабіць перакус часткай штодзённага рацыёну. У такім выпадку мы будзем гаварыць пра дробнае харчаванне, сутнасць якога заключаецца ў тым, каб ежа паступала ў арганізм праз пэўны час.

Аптымальны інтэрвал — праз кожныя тры гадзіны.

Напрыклад, лёгкі сняданак, абед або вячэра з перакусамі паміж імі, якія складаюцца з садавіны, зяленіва, кефіру або нятлустага тварагу.

...не есці пасля 18.00

Клінічная практыка паказвае, што ўстрыманне ад ежы пасля шасці вечара дае добры вынік у справе зніжэння вагі. Дый тым, хто заклапочаны не столькі вагой, колькі здароўем наогул, лепей вячэраць не пазней чым за чатыры гадзіны да сну. Інакш нас чакае і дрэннае ператраўліванне — паколькі ноччу ўсе працэсы жыццядзейнасці запавольваюцца, і дрэнны сон.

...не хапаць гарачае

Ідэальная для ператраўлівання тэмпература ежы — каля 40 градусаў, падобная на тэмпературу цела. Тады ўсе стрававальныя працэсы аптымізуюцца. Надта гарачая ежа — шкодная, яе

максімальная тэмпература можа быць не вышэй за 62 градусы.

...налягаць на супы

Вельмі карысныя для стрававання супы. Яны лёгка засвойваюцца, як правіла, складаюцца з гародніны, нізкакаларыйныя. Супы ў штодзённым рацыёне — прафілактыка атлусцення, якое, паводле прагнозаў, пагражае стаць павальным.

...не запіваць

Варта развітацца са звычкай запіваць ежу. Калі мы п'ём ваду, чай ці іншыя напоі падчас яды, мы тым самым зніжаем канцэнтрацыю страўнікавага соку. Ежа значна даўжэй ператраўліваецца, горш засвойваецца. Гэтага можна пазбегнуць — зрабіць невялікую паўзу, з паўгадзіны, паміж ужываннем ежы і чаем.

...збірацца сям'ёй

Яшчэ спецыялісты раяць не забывацца на дадатковы сэнс прыняцця ежы. Яна павінна насычаць не толькі цела, але і душу. Таму варта прынамсі раз у дзень забяспечыць сабе паўнацэнны абед ці вячэру, калі ежа будзе паглынацца не на бягу, а сярод блізкіх, за сервіраваным сталом.

Каментары4

 
Націсканне кнопкі «Дадаць каментар» азначае згоду з рэкамендацыямі па абмеркаванні.

Цяпер чытаюць

Ці забярэ камп'ютар вашу працу і калі робаты пачнуць мыць за нас посуд? Распыталі эксперта пра штучны інтэлект

Ці забярэ камп'ютар вашу працу і калі робаты пачнуць мыць за нас посуд? Распыталі эксперта пра штучны інтэлект

Усе навіны →
Усе навіны

«Зачыні вокны і ўключы газ». Дзецям Гомельскай вобласці прыходзяць небяспечныя паведамленні ад імя вядомага блогера3

«Часам прыходзіцца нават залазіць у сметніцу». Валанцёры з Мінска расказалі, як ратуюць з вуліцы хатніх пацукоў4

Услед за прэм'ер-міністрам Індыі міністр абароны краіны таксама не паедзе на парад у Маскву5

У Гродне Палац тэкстыльшчыкаў ператварылі ў Рэйхстаг27

Раман Пратасевіч расказаў, якую новую прафесію плануе атрымаць найбліжэйшым часам23

«Гэта не план міру, а тэатр». Зяленскі адхіліў прапанову Расіі пра трохдзённае перамір’е8

Выкладчыку БДУ запрасілі ў Азербайджане 19 гадоў зняволення14

Новая мікрахвалевая сістэма абясшкоджвае раі дронаў за секунды7

«Голас Амерыкі» можа аднавіць вяшчанне на наступным тыдні1

больш чытаных навін
больш лайканых навін

Ці забярэ камп'ютар вашу працу і калі робаты пачнуць мыць за нас посуд? Распыталі эксперта пра штучны інтэлект

Ці забярэ камп'ютар вашу працу і калі робаты пачнуць мыць за нас посуд? Распыталі эксперта пра штучны інтэлект

Галоўнае
Усе навіны →

Заўвага:

 

 

 

 

Закрыць Паведаміць