Помнік паэту паставяць 6 лістапада на плошчы Шаранговіча, недалёка ад Дома культуры.

Пра гэта парталу Край.бай распавяла начальнік аддзела ідэалогіі, культуры і па справах моладзі Мядзельскага райвыканкама Ірына Пазняк.

У мерапрыемстве прымуць удзел работнікі раённага выканаўчага камітэта, музейныя работнікі. Плануецца таксама прысутнасць вядомага мядзельца — мастака Васіля Шаранговіча.

У гэты ж дзень у раёне старога ваенкамата (вуліца Крупскай) пройдзе закладка капсулы пад будаўніцтва дома-музея Максіма Танка.

Пасля афіцыйнай часткі ўсіх чакае канцэрт, які пройдзе ў Гарадскім доме культуры.

0
Мазынскі Валеры / Адказаць
25.10.2014 / 20:14
А плошча імя самога Васіля Шаранговіча? Во дае мастак!
0
Анатоль Сідарэвіч / Адказаць
26.10.2014 / 00:27
У іх плошча імя Васіля Фаміча Шаранговіча, які быў другім, а потым (у 1937-м) першым сакратаром ЦК КП(б)Б. На самай выскоай партыйнай пасадзе ў БССР ён пабыў нядоўга, але насвінячыў час. Яшчэ другім сакратаром ён збіраў кампрамат на Старшыню ЦВК Чарвякова і на Старшыню СНК Галадзеда. Вось адзін дакуменцік, пісаны В. Шаранговічам. Документ №100 Шифротелеграмма В.Ф. Шаранговича И.В. Сталину о Н.М. Голодеде и А.Г. Червякове 14.06.1937 № 1016 Москва. ЦК ВКП(б) тов. СТАЛИНУ Арестованные: бывший наркомзем Бенек, бывший Наркомпрос Дьяков, бывший заместитель председателя Госплана Петрович, бывший председатель Мозырского окружного исполкома Дубина, бывший командир корпуса Шах-Назаров, которые сознались в том, что состояли в контрреволюционной, вредительской и шпионской организации, показывают о том, что всю эту организацию в Белоруссии возглавляли Голодед и Червяков. Эти же лица показывают, что Голодед был связан непосредственно с Варшавой и с польским послом в Москве. Шах-Назаров показывает о Голодеде как об одном из руководителей военного заговора в Белоруссии вместе с Уборевичем. Сообщая об этом, для меня совершенно ясно, что Голодед является врагом народа, поэтому прошу санкционировать его арест. В связи также с показаниями о Червякове, а также учитывая, что на проходящем сейчас съезде компартии Белоруссии почти каждый выступающий делегат предъявляет к Червякову прямое политическое недоверие и обвинение, считаю, что Червякова нужно снять с поста Председателя ЦИКа Белоруссии. Секретарь ЦК КП(б) Белоруссии ШАРАНГОВИЧ РГАСПИ. Ф. 558. Оп. 11. Д. 56. Л. 114. Подлинник. Машинопись. На шифртелеграмме имеется рукописная резолюция: «Шаранговичу. Голодед арестован. Советуем не мешать съезду провалить Червякова. Если съезд решит снятие Червякова с поста председателя ЦИК Белоруссии мы возражать не станем. Секретарь ЦК Сталин». Нр. 27/с — 769/ш 14.VI.37 г. http://www.alexanderyakovlev.org/fond/issues-doc/61082 Дарма стараўся Васіль Фаміч. Яго расстралялі. А Чарвякоў і Галадзед былі мужныя людзі -- у рукі катам не даліся, самі пайшлі на той свет.
Каб пакінуць каментар, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзеру