19.06.2015 / 16:43

Матиос: Среди забаррикадировавшихся «торнадовцев» есть гражданин Беларуси 13

Среди бойцов спецроты «Торнадо», подозреваемых в совершении тяжкого преступления, есть гражданин Беларуси, который до сих пор находится на базе подразделения в Луганской области.

Об этом заявил на брифинге в Киеве в пятницу заместитель генерального прокурора — главный военный прокурор Анатолий Матиос.

«На территории базы находится один из незадержанных основных участников этого преступления – гражданин Беларуси, который не является сотрудником милиции. Также вынужден признать, что среди этих лиц, по нашим данным, подтвержденным документально, находится 43 ранее сужденных лица, часть из которых интегрированы и приняты на службу», — заявил Матиос.

По его словам, следствие и МВД будет разбираться, «кто при каких условиях и по каким причинам принял решение о принятии на работу в органы внутренних дел этих лиц».

По утверждению главного военного прокурора, именно эти люди являются основными подстрекателями к тому, чтобы основная масса тех бойцов, к которым нет претензий, противодействовали правоохранителям.

Матиос рассказал, что на территории базы находится более 170 человек. 70 из них не являются сотрудниками милиции, но у них на руках есть оружие.

0
Прохожий / Ответить
19.06.2015 / 17:11
Вот тебе и "белорусский доброволец": он оказывается проходит по делу по истязаниям и убийствам?
0
askrealp / Ответить
19.06.2015 / 17:25
Мiж тым, за апошнiя два днI адбыŷся "туалетны" пртэст ( можна пагуглiць, але не шмат маецца) I прапанова ад ПарашэнкI да ТонI Блэа працаваць кансультантам. Пратэст быŷ арганiзаваны актывiстамI анты-карупцыйнага кiрунку ŷ адказ на закон, якI падпiсаŷ Парашэнка й якI абмяркоŷваецца Радай, паводле якога пракурор створанага анты-карупцыйнага бюро прызначаецца Парашэнка I падпарадкоŷваецца яму, з чым актывiсты не пагаджаюцца, таму што павiнне не прэзiдэнт уплываць на крымiнальныя справы карупцыянераŷ з вярхушкI, а незалежны пракурор, якI прызначаецца камiсiяй. Уся антыкарупцыйная дзейнасьць ва Украiне цяпер залежыць ад таго, як ахвотна антыкарупцыйныя паперы па справах карупцыянераŷ будуць змывацца ( туалет на пратэсту сiмвалiчны). ТонI Блэа пакуль не вырашыŷ, працаваць па прапанове Парашэнка ( падаецца, што без заробку як такога) цI не, але факт застаецца ŷ тым, што Фундацыя ТонI атрымлiвала донарства ад аднаго ŷплывовага алiгарха, I алiгархI прапануюць тых, з кiм сябруюць, то бок алiгархI зарулiлI ŷжо каоыстаючыся сваiмI персанальнымI кантактамI з замежных колаŷ. Добра гэта цI не, пытанне трэба замарозiць пакуль не запрацуе гэтае анты-карупцыйнае бюро з першымI карупцыянерамI на судах. КалI прыпомнiць, украiнцы казалI вялiкае "не" карупцыI, цяпер самы час назiраць як гэта працягваецца на самай справе. А гэты прыклад з крымiналам у батальёнах - гэта для вачэй унiзу, што нешта робiцца. КалI фармавалiся гэтыя вайсковыя групы, нiхто нешта не глядзеŷ на бездакорныя рэзюмэ валанцёраŷ ахвяраваць сваiм жыццём за новую Украiну, не пачакалI й да пазьней, скажам да мiрнага часу па пляну Парашэнка, а так памiж - дык можна знайсьцI на любога нешта, бо вайна ж, цi не на Украiне?
0
askrealp / Ответить
19.06.2015 / 17:35
http://www.kyivpost.com/opinion/op-ed/daryna-kalenyuk-poroshenko-attempts-to-control-anti-corruption-investigation-and-prosecution-390368.html?flavour=mobile Tyt як гэта( анты-карупцыйны закон) падаецца ŷкраiнскай ангельскамоŷнай крынiцай.
Показать все комментарии/ 13 /
Чтобы оставить комментарий, пожалуйста, активируйте JavaScript в настройках своего браузера