05.11.2015 / 22:30

У лонданскім рэстаране The Cut дні беларускай кухні: падаюць юшку, свіную шыю і спонж з кастардам 9

«Учора бліжэй да вечара, незадоўга да пачатку чарговага спектакля фестывалю, я адчуў неймавернае пачуцце гонару за краіну, у якой нарадзіўся, — піша ў сваім фэйсбуку Мікалай Халезін. —

І адбылося гэта ў рэстаране The Cut, размешчаным у тэатры Young Vic. А крыніцай гэтага самага гонару сталі шэф-кухар Андрэй Рэзнікаў і кулінар Арына Лісецкая, якія прэзентавалі тут стравы беларускай кухні.

Спецыяльнае меню з трох страў, прымеркаванае да фестывалю Stage a Revolution, на працягу двух тыдняў будзе падавацца тут для наведвальнікаў рэстарана і гледачоў.

Далікатная юшка, сабраная з двух булёнаў — курынага і рыбнага, запраўленая шафранам, і пададзеная са стартарамі — канапэ на жытнім хлебе з курыным і грыбным паштэтамі. Свіная шыя, абсмажаная і тушаная ў духоўцы, з запечанай бульбай, фаршаванай сырам рыкота і беконам. На дэсерт — пухкі спонж з макам, з кастардам і свежымі ягадамі. Усе стравы гістарычна належаць да літвінскай кухні з вельмі невялікімі карэкціроўкамі і праўкамі.

Да чаго гэта я пішу. Да таго, што мне больш не хочацца чуць слова «дранік» у дачыненні да беларускай кухні. Гэтае слова павінна адпачыць — яно выбрала ліміт згадак на бліжэйшыя пару дзясяткаў гадоў. І паверце, здзівіць кагосьці ў свеце бульбянымі аладкамі немагчыма. Яшчэ і таму, што практычна кожная еўрапейская кулінарыя мае тую ці іншую інтэрпрэтацыю гэтай стравы ў сваім асартыменце. І калі мы хочам прадстаўляць сваю краіну ў свеце, як сучасную і крэатыўную, варта адмовіцца ад лубочных вобразаў у гэтай працы».

Хочаш падзяліцца важнай інфармацыяй ананімна і канфідэнцыйна?

0
mikola ramanau / Адказаць
05.11.2015 / 22:40
A Jak *kosty* u getyh *Restaranah*?
0
Мімаходзь / Адказаць
05.11.2015 / 22:47
Беларуская юшка ў лонданскім рэстаране што зменіць тут?
0
askrealp / Адказаць
05.11.2015 / 23:03
Да чаго гэта я пішу. Да таго, што мне больш не хочацца чуць слова «дранік» у дачыненні да беларускай кухні. Гэтае слова павінна адпачыць — яно выбрала ліміт згадак на бліжэйшыя пару дзесяткаў гадоў. І паверце, здзівіць кагосьці ў свеце бульбянымі аладкамі немагчыма. Яшчэ і таму, што практычна кожная еўрапейская кулінарыя мае тую ці іншую інтэрпрэтацыю гэтай стравы ў сваім асартыменце. І калі мы хочам прадстаўляць сваю краіну ў свеце, як сучасную і крэатыўную, варта адмовіцца ад лубачных вобразаў у гэтай працы». ~~~~ Усе пералiчаныя блюды сапраŷды маюць розную назву, па-ангельску, беларускае тут як I японскI бульён рэмэн з яйкам, або сьвiнiна цяпер папулярнасьць такая як пулд пок ( доŷга медленна выпячанае мяса што вiдольках можна расцягнуць etc), а вось дранiкаŷ няма! Хто жыве ŷ БрытанII, калI ласка, дзе паесьцI дранiкаŷ цI клёцак?!
Паказаць усе каментары/ 9 /
Каб пакінуць каментар, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзеру