Новае і нетыповае месца адчыніла свае дзверы проста за Палацам Рэспублікі, яго адрас Інтэрнацыянальная, 23. Стыль кавярні — мінімалістычна-экалагічны. Тэме экалогіі ўладальнікі надаюць вялікую ўвагу – у кафэ не выкарыстоўваецца пластык, нават трубачкі зробленыя з паперы.

Таго самага прынцыпу трымаюцца і ў ежы. Тут няма газіроўкі і засмажанай ежы. Усё гатуецца са свежых прадуктаў, а стравы не нясуць шкоды здароўю. Падрабязней пра кавярні «Нашай Ніве» распавёў адзін з саўладальнікаў — Мікалай Сяроў.

Уладальнікі кавярні — Мікалай Сяроў і Аляксей Садавы.

Уладальнікі кавярні — Мікалай Сяроў і Аляксей Садавы.

«Я сам 6 год быў вегетарыянцам і ўжо год як я веган. Сёлета ў жніўні я быў у Нью-Ёрку і вывучаў як танныя, так і дарагія месцы з вегетарыянскай і веганскай ежай. Цяпер гэта вельмі папулярна, у такіх месцаў я сустракаў розных знакамітасцей. Чаму я адкрыў кавярню разам з Аляксеем Садавым [саўладальнік «Шчасце тут» — Рэд.]? Я хадзіў і хаджу ў яго рэстараны і бары. Мне падабаюцца яго ідэі. Таму ідэю «Шчасце тут» прапанаваў я менавіта яму, бо лічу яго найлепшым рэстаратарам Мінска [Аляксей Садавы валодае такімі барамі, як «Бяссонніца», «Героі» і г.д.].

Меню складалася на працягу года. Тры месяцы мы рыхтаваліся і за два тыдні рэалізавалі гэтую ідэю».

Мікалай адзначае, што кавярня не прызначана толькі для веганаў, сыраедаў і вегетарыянцаў. Сюды можна прыйсці разам з сям'ёй, спадабаюцца стравы аматарам здаровага харчавання і проста гурманам. Задача кафэ – пазнаёміць людзей з вегетарыянствам.

«Мы заўважылі, што зацікаўленых у вегетарыянстве людзей аказалася нашмат болей, чым уяўлялі. Уся наша каманда — вегетарыянцы, кожны з іх разбіраецца ў стравах, ёсць вегетарыянцы, якія пераходзяць на веганства».

Бліжэй да лета плануецца адкрыццё дзвюх тэрас: звонку і ва ўнутраным дворыку. Асобнай залы для курэння няма, але зроблена гэта толькі для таго, каб не перашкодзіць людям, якія не кураць.

Цэны і асартымент

Ежа сапраўды вельмі духмяная. Пасля фаст-фуду ў страўніку звычайна цяжкасць і пачуццё пераядання. Пад'еўшы тут, адчуваеш насычэнне. Порцыі супоў дастаткова вялікія. Разам з фалафелем гэта будзе цалкам добры абед, які абыдзецца вам у 130 тысяч.

У сярэднім цэны на страву вагаюцца ад 60 да 70 тысяч. Таксама тут шырокі асартымент чаю.

Вінная карта даволі вялікая. Бакал віна каштуе ад 90 тысяч, бутэлька — ад 400.

Па часе замову падаюць у залежнасці ад складанасці. Таматны суп і фалафель прыйшлося чакаць каля гадзіны. Некаторым кліентам замову падалі нашмат раней. Відаць, кафэ не чакала такога наплыву людзей, таму гатаваць прыходзілася шмат. Праўда, афіцыянтка выбачылася за затрымку і прынесла смачны і карысны дэсерт у падарунак ад кафэ.

Агулам можна сказаць, што назва кафэ адпавядае сутнасці. У любой сталіцы прэстыжна мець месца для людзей з абсалютна рознымі густамі. І для вегетарыянцаў, веганаў, сыраедаў і проста людзей, якія харчуюцца здаровай ежай, гэта шчасце.

Улічваючы меню, атмасферу і кантынгент, кафэ пасуе для начных пасядзелак, улічваючы той факт, што ў пятніцу і суботу яно робіць да 3-й гадзіны ночы.

Клас
0
Панылы сорам
0
Ха-ха
0
Ого
0
Сумна
0
Абуральна
0

Хочаш падзяліцца важнай інфармацыяй ананімна і канфідэнцыйна?