18 сентября в 18.00 — автограф-сессия Алеся Белого. Место: магазин «Академкнига», Минск, пр-т Независимости, 72.

«Сакатала бочачка» — новая кніга вядомага спецыяліста ў галіне кулінарнай справы Алеся Белага (Кухмiстра Верашчакi) па гісторыі самых важных і знакавых алкагольных напояў Беларусі.

У большасці выпадкаў яны былі цалкам забытыя ў нашай краіне, адкінутыя таталітарным двац­цатым стагоддзем як «чужынскія». Аўтар праз руплівае вывучэнне пісьмовых і візуальных крыніц імкнецца вярнуць забытыя традыцыі ў кантэкст сучаснасці. Перад вамі — унікальны ілюстраваны даведнік, надзейная крыніца ведаў і вобразаў у «пікантнай» і зусім мала знанай сферы айчыннай гісторыі і культуры.

ЗМЕСТ

Прадмова

ПІВА І МЁД ПІТНЫ

Сакатала бочачка, у піўніцы стоячы
In Laudem Cerevisiae (На хвалу піва)
Піўны каляндар Беларусі: неабходнасць вяртання
«Марцовае» (сакавіцкае) піва
Пшанічнае, або «белае» пiва
Пра пітны мёд і нескажоную нацыянальную годнасць
Дубняк, або даўкі паслясмак рамантызму
Пунш, заморскі дзядзька крупніку

ВІНО

Ад «д’ябальскага» да «шумлівага», або Кароткі нарыс гісторыі шампанскага ў Беларусі
«Тое не віно,што не венгерскае»

МОЦНЫ АЛКАГОЛЬ

«Вино горелое», або Гарэлка
Трыумф самагону ці вяртанне легальных дыстылятаў?
Элегія забытай старцы
Кур’ёз крамбамбулі
На згоду каб быў крупнік!
Клопат «паннаў аптэчковых», або Таямнічы свeт настоeк
Экзатычныя краявіды «імпeрыі Zu», або Нeвeрагодная кар’eра зуброўкі
Рабінаўка, або горкі слодыч восені

З ЧАГО ПІЛІ?

Экзатычнае начынне для пітва
Куляўка — надзейны інструмент прынукі

Набыць кнігу можна ў «Акадэмкнізе»: Мінск, пр-т Незалежнасці, 72. 

РУП «Акадэмічная кніга» 
УНП 101462648

Клас
0
Панылы сорам
0
Ха-ха
0
Ого
0
Сумна
0
Абуральна
0