Печыва атрымліваецца мяккім, не вельмі салодкім, таму выдатна падыдзе для сняданку альбо ў якасці «ссабойкі» для перакусу. Калі ж слодыч у выпечцы для вас важная, можна дадаць яшчэ 50 (ці больш) грамаў цукру. Апельсінавую цэдру можна не выкарыстоўваць зусім, альбо наадварот — замяніць малако ў рэцэпце на сок таго самага апельсіна, і тады печыва набудзе выразны цытрусавы смак. Замест імбіру можна дадаць іншую ўлюбёную прыправу. Адным словам, рэцэпт лёгка адаптуецца пад розныя густы — эксперыментуйце!
Вам спатрэбіцца:
- 270 г мукі
- 1 ч.л. разрыхляльніку
- 150 г цукру
- дробка солі
- 100 г масла
- 150 г тварагу
- 100 г аўсяных шматкоў
- 1 яйка
- 100 мл малака
- паўшклянкі грэцкіх арэхаў
- 100-200 г журавін
- 0,5 ч.л. молатага імбіру
- цэдра аднаго апельсіна (па жаданні)
Як гатаваць:
1. Змяшаць муку з разрыхляльнікам і соллю, дадаць парэзанае кубікамі масла і расцерці разам у крошку.
2. Дадаць тварог, яйка і цукар, добра перамяшаць.
3. Дадаць аўсяныя шматкі, імбір і малако, зноў добра перамяшаць.
4. Дадаць цэдру апельсіна, дробна пасечаныя арэхі і напрыканцы асцярожна ўмяшаць журавіны.
5. Мокрымі рукамі скачаць з цеста шарыкі велічынёй з грэцкі арэх, выкласці на бляху, пакідаючы паміж імі каля 2-3 см.
6. Пячы 15-20 хвілін на 200°С (залежыць ад духоўкі, у маёй пякліся недзе 35-40 хвілін, сачыце).
Чытайце таксама: