Вытворцаў могуць абавязаць пазначаць на ўсім харчаванні ступень іх карысці і шкоднасці.
Такая ідэя абмяркоўвалася на пасяджэнні Рады кіраўнікоў ўпаўнаважаных органаў у галіне санітарна-эпідэміялагічнага дабрабыту насельніцтва краін Еўразійскай эканамічнай саюза (ЕАЭС) у Маскве.
Расія прапануе наносіць на ўпакоўкі палосы чырвонага, жоўтага і зялёнага колераў.
Колеры будуць паказваць узровень утрымання шкодных для здароўя ў залішніх колькасцях рэчываў, такіх як тлушч, соль, цукар. Стаіць на прадукце чырвоная паласа — значыць, у ім высокая канцэнтрацыя шкодных інгрэдыентаў, жоўтая — сярэдняя, зялёная — нізкая: можна смела купляць тавар.
0
0
0
0
0
0