09.12.2017 / 18:03

У Беларусі распрацавалі зефір для хворых на цукроўку 15

У Беларусі распрацавалі зефір для хворых на цукровы дыябет, паведаміла старшы навуковы супрацоўнік аддзела тэхналогій кандытарскай і алейна-тлушчавай прадукцыі НПЦ НАН Беларусі па харчаванні Святлана Тамашэвіч.

«Мы распрацавалі спецыяльны зефір без цукру, які могуць ўжываць у ежу як хворыя на цукроўку, так і здаровыя людзі, якія імкнуцца да збалансаванага харчавання. Наша распрацоўка ўжо ўкаранёная ў харчовай прамысловасці», — сказала Святлана Тамашэвіч.

Зефір выраблены на аснове мальтыта. Гэты падсаладжальнік мае нізкі глікемічны індэкс і паніжаную каларыйнасць. Таксама зефір узбагачаны олігафруктозай, якая спрыяе зніжэнню ўзроўню глюкозы ў крыві, што таксама важна для харчавання хворых на цукроўку.

1
xxx / Адказаць
09.12.2017 / 19:13
Они называют разработкой замену сахара на сахарозаменитель? OMG.
Думаю на эту разработку потратили ни один миллиард рублей.
Для справки. Сладость мальтита на 80% ниже сахара,а калорийность на 30% ниже. Делайте выводы.
1
Anti social social club. / Адказаць
09.12.2017 / 19:17
Это прорыв!
0
mannen / Адказаць
09.12.2017 / 19:41
Ну так напишите хотя бы как называется, кто производит.
Фотку упаковки, что бы знать что смотреть.
Паказаць усе каментары/ 15 /
Каб пакінуць каментар, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзеру