22.03.2018 / 09:49

Бульбу якіх сартоў лепш смажыць, якіх — варыць, а якіх — таўчы?  12

Розныя сарты бульбы адрозніваюцца між сабой па кансістэнцыі, крухмалістасці, салодкасці, колеру. Добры гаспадар мае ведаць, які сорт бульбы для якое стравы лепш выкарыстоўваць. 

Каб смажыць

Рэд Скарлет

Гэты артыкул платны.

Каб прачытаць, трэба быць падпісчыкам ці аплаціць доступ.

Папоўніце віртуальны кашалёк ці набудзьце падпіску на сайце club.nn.by.

Ілья Параскевіч

0
xxx / Адказаць
22.03.2018 / 10:38
На рынке вы никогда не определите сорт. А сказать сам могут что угодно лишь бы продать.
Есть основное правило. Вся картошка делится на группы по крахмалистости. Есть картофель салатный и картофель для пюре. Если надо сварить суп или сделать салат, надо брать салатный картофель, он при варке не разваривается. Если вам надо сделать драники или пюре или вы любите отварной картофель, который разваривается, то надо искать крахмалистый сорт картошки.
В основном все ранние сорта являются салатными, а поздние – крахмалистыми.
По хранению. В основном салатный картофель хранится лучше, чем крахмалистый. Именно по этому у нас в магазинах сейчас сложно найти вкусную, разваристую, крахмалистую картошку. Ее не выгодно хранить.
1
Анцiк / Адказаць
22.03.2018 / 11:24
xxx, ага, не зразумела як набыць патрэбны сорт - у магазинах ня пишуць
2
Ганна / Адказаць
22.03.2018 / 12:13
Дасведчаны селянін заўсёды вызначыць сорт картоплі па знешнім выглядзе. 
Паказаць усе каментары/ 12 /
Каб пакінуць каментар, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзеру