Як тлумачыць адзін з стваральнікаў дрожджаў Джэй Кіслінг з Універсітэта Каліфорніі, хмель і ягоныя аналагі дадаюць у піва, як правіла, для надання яму характэрнага горкага смаку і стабілізацыі. Буйныя бровары выкарыстоўваюць для гэтых мэтаў не рэальныя шышкі гэтай расліны, а іх канцэнтраваны экстракт, які можна дадаваць у піва на любых стадыях яго варэння.

Малекулярныя біёлагі вырашылі, што можна пазбавіцца і ад гэтай простай працэдуры, распрацаваўшы такія піваварныя дрожджы, якія маглі б сінтэзаваць два ключавыя лятучыя рэчывы, што змяшчаюцца ў хмелі: ліналаёл і гераныёл.

Навукоўцы здолелі сабраць поўны ланцужок сінтэзу ліналаёлу і гераныёлу, выкарыстоўваючы гены раслін, у якіх утрымліваюцца гэтыя рэчывы, і саміх дрожджаў. Так атрымалася выгадаваць некалькі дзясяткаў эксперыментальных гатункаў піўных дрожджаў, якія могуць самастойна вырабляць малекулы гэтых рэчываў, выкарыстоўваючы толькі цукар і кісларод.

Клас
0
Панылы сорам
0
Ха-ха
0
Ого
0
Сумна
0
Абуральна
0

Хочаш падзяліцца важнай інфармацыяй ананімна і канфідэнцыйна?