23.07.2018 / 15:45

Бургер з цялячымі шчочкамі і востры чызстэйк — у Мінску стартаваў Food-A-Fest 4

Ад 23 ліпеня паспрабаваць аўтарскія стрыт-сэты, распрацаваныя спецыяльна для фудкорта фестывалю A-Fest, можна ў 20 кавярнях і рэстаранах Беларусі. Трохтыднёвы Food-A-Fest стане гастранамічнай прэ-паці еўрапейскага фестывалю піва і ежы, які 11 жніўня пройдзе ў Мінску трэці раз і збярэ ў Лошыцкім парку больш за паўсотню рэстаранаў і кафэ з самым папулярным у беларусаў стрыт-фудам.

Фестывальныя стравы Beer&Beef (злева) і TNT Rock Club

Кошт аднаго стрыт-сэта з асноўнай стравай і півам «Аліварыя» складае ад 8 рублёў у залежнасці ад памеру порцыі. Беларусы ўжо могуць паспрабаваць грыбныя і сырныя бургеры, для гурманаў — з цяляцымі шчочкамі, грэцкі гірас з кураняці ці востры чызстэйк. Усяго за час Food-A-Fest сталічныя ўстановы прапануюць больш за 20 папулярных страў па новых рэцэптах.

«На летніх фестывалях з вялікім і разнастайным фудкортам заўсёды хочацца паспрабаваць практычна ўсё, а атрымліваецца, у найлепшым выпадку, 3—4 стравы ў дзень, — каментуе Тарас Мацыпура, намеснік генеральнага дырэктара па маркетынгу піваварнай кампаніі «Аліварыя» і арганізатар A-Fest. — Мы ўпершыню прапануем беларусам яшчэ да старту A-Fest пачаць дэгустацыю фестывальных страў. Зараз у спісе ўдзельнікаў 20 кафэ і рэстаранаў і 7 аўтарскіх стрыт-сэтаў з бургерамі альбо шаўрмой і півам «Аліварыя».

У панядзелак 23 ліпеня да Food-A-Fest далучыліся першыя ўдзельнікі: 11 устаноў сеткі кафэ «Гараж», тры кафэ Doner Kebab, два бістро «Штодзённік», TNT Rock Club, рэстаран Beer&Beef, бар «Мама Стыфлера» і бістро Gyros Grill.

Фестывальныя стравы «Гараж» (злева) і Gyros Grill

Фестывальныя стравы «Штодзённік» (злева) і «Мама Стыфлера»

Фестывальная страва Doner Kebab

Абнаўляць меню Food-A-Fest будуць на працягу наступных трох тыдняў, каб аматары вулічнай ежы маглі кожны дзень спрабаваць мінімум адну новую страву з меню фестывальнага фудкорта.

А 11 жніўня ўсе ўстановы адкрыюць свае выязныя кавярні ў Лошыцкім парку падчас еўрапейскага фестывалю піва і ежы A-Fest. У гэты дзень на сцэну выйдуць брытанка Сафі Эліс-Бэкстар, удзельнік французскага музычнага дуэта Modjo Ян Дэсталь, беларускія гурты «Без білета» і Akute, а па ўсім парку размесцяцца дзясяткі спартыўных і гульнявых пляцовак. Уваход вольны.

Партнёрскі матэрыял

1
Ліцьвін металіст / Адказаць
23.07.2018 / 19:03
Дранікі і мачанка, ды халаднік лепей, чым гэтае нешта
0
Между протчым / Адказаць
23.07.2018 / 20:27
Абы нажорціся. Як у Мо Яня ў Рэспубліцы Віна.
1
вася чэсных / Адказаць
24.07.2018 / 09:34
"НН", я дико извиняюсь, но на втором месте после языка, в национальном самосознании следует - еда. Восторженный репортаж об уличной еде, лишенной какой-либо национальной идентичности, не что иное, как информационный вброс в сознание молодёжи (а это основные потребители данной фэйковой еды), направленный на подмену понятий о своей правильной еде. Человек - состоит из того, что он ест. Вы поддерживаете появление людей-бутербродов? Название фэста - отдельный разговор, все эти "фуд" "стрит" - не можем вырваться из под русского культурного влияния, но уже ложимся под британо/американский. Организаторы считают, что английские слова на афише - это круто! А где критика их за это на страницах газеты?
Паказаць усе каментары/ 4 /
Каб пакінуць каментар, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзеру