21.11.2018 / 11:57

Як правільна выбіраць чырвоную ікру 10

Бо хутка Новы год, а дэлікатэс звычайна ўпрыгожвае святочныя сталы. Пакуль жа эксперты падрыхтавалі памятку аб тым, як правільна выбіраць прадукт.

Фота: uk.wikipedia.org.

Пры куплі ікры варта звяртаць увагу на яе выгляд. Ікра розных відаў ласасёвых рыб адрозніваецца адна ад адной па колеры: самая буйная — у кеты і гарбушы, самая дробная — у стронгі.

Найбольш якасная ікра выраблена ў перыяд нерасту рыб: з мая па кастрычнік-снежань. Калі на ўпакоўцы стаіць дата, не адпаведная гэтаму перыяду, то, хутчэй за ўсё, яна прыгатаваная з замарожаных ястыкоў (тонкая трывалая плёнка з ікрой рыб).

Захоўваць ікру рэкамендуецца пры тэмпературы ад —4 да —6 градусаў. Пры гэтым яе не раяць пакідаць у бляшаных банках, каб смакавыя якасці прадукта не псаваліся з-за акіслення металу.

7
Мiця Выкручанскi / Адказаць
21.11.2018 / 12:04
...вся икра от камышовой жабы !...пробуйте и восхищайтесь !...после чарки сойдёт за красную !...приятного аппетита !
1
аргер сергерпур / Адказаць
21.11.2018 / 12:49
Очень актуально для белорусских граждан
0
Оля / Адказаць
21.11.2018 / 12:53
Класны нарыс, на злобу дня. Чакаю наступны: "Як правільна падабраць памер лыжкі для спажываньня ікры"
Паказаць усе каментары/ 10 /
Каб пакінуць каментар, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзеру