У Мінску ў школьнае меню ўключылі новыя стравы, паведамляе БелТА.

Навінкі ў лістападзе прапаноўвалі вучням 12 сталічных школ і гімназій. Ім трэба было ацаніць смак і знешні выгляд страў, запоўніць анкеты. Вынікі прааналізавалі і ўлічылі пры складанні адзінага двухтыднёвага меню. Цяпер у ім разам са звыклымі катлетамі, кашамі і запяканкамі з'явіліся кебаб (катлеты на пожагах), пудынг з сырам рыкота, курыныя аладкі, рыс з гарохам, кукурузай і морквай, нагетсы (філе птушкі ў кукурузных камячках), ролы (лаваш з начынкай з курынага філе, капусты, морквы, памідораў, сыру і падліўкі).

Разнастаілі і асартымент салатаў, прапанаваўшы ў тым ліку традыцыйныя для зімовага сезона салёныя агуркі, квашаную капусту, кансерваваную кукурузу.