30.12.2018 / 21:26

В Британии медики добиваются запрета нитритов в колбасе и ветчине 2

Ведущие британские ученые и группа политиков из разных партий призвали запретить использование нитритов в колбасных изделиях.

Нитрит натрия давно применяют в качестве консерванта при переработке мяса. Благодаря нитриту, колбасы и фарш сохраняют цвет и аромат, не темнеют. Кроме того, нитриты оберегают от ботулизма.

Однако, как обнаружили ученые, в мясе при готовке нитриты превращаются в нитрозамины — а они могут вызывать рак.

Производители мясных продуктов против запрета на нитриты, так как эти вещества на сегодня самые дешевые консерванты. Они опираются на выводы международных организаций, что вреда от нитритов, если употреблять колбасу в разумных дозах, нет. И в Евросоюзе, и в Беларуси действует норма, согласно которой нитрит натрия может использоваться только в смеси с солью в малой концентрации.

В то же время, например, производители знаменитого Пармской вяленой ветчины нитритов не используют. Отказались от химикатов и французские заводы Nestle.

СГ; фото instahu.com

2
Максим Дизайнер / Ответить
04.01.2019 / 18:18
У борщэварак батхерт!Как эта так!Эта жа 50% праздничнава рацыена барщэварак!Ищо па 25 жирнава мяса и маянэза с хлебам!
0
Котіс / Ответить
11.01.2019 / 19:48
Дайце людзям свабоду выбару. Вось калі б была такая дыета, што калі прытрымліваешся яе, то не хварэеш і жывеш вечна. Хтосьці не прытрымліваўся, з'еў штосьці забароненае - захварэў, дык штраф яму і аплату лячэньня ў патройным памеры. Ну а памёр? Туды цябе і дарога. Я бы сам за такі закон галасаваў. , А так скажу: што ты не еш, то ўсё роўна памрэш. Аднаму тое шкодзіць, другому гэтае. Камусьці цукар, камусьці соль, камусьці нітрыты, Кожны мае розную генетыку і хай кожны з нас мае права выбіраць. Адзін мой знаёмы не выкурыў ніводнай цыгарэты, памёр у 59 год. Другі большую частку жыцця смаліў як паравоз. Яму 95 і дагэтуль жыве. Іншы можа выпіць за адзін прыём літр гарэлкі і пасля таго не мае абстынентнага сіндрома. Можа піць, а можа і не піць. На працы заўсёды цвярозы.Яму 60 гадоў. А другі не можа не піць, ужо у 50 гадоў злавіў "белачку". Гэта не вавёрка, а белая гарачка, якая і ўзнікае з-за гэтага сіндрома.
     Так што нават тытунь і алкаголь па рознаму уздзейнічаюць на людзей. Каму амаль бясшкодныя, а каго губяць. Мы павінны ведаць сябе і маем права выбіраць, што менавіта для НАС шкодна, а што не. МЫ, а нейкі чыноўнік.
Чтобы оставить комментарий, пожалуйста, активируйте JavaScript в настройках своего браузера