kuhnyagid.ru

Галоўны рассаднік небяспечных мікраарганізмаў у кватэры — кухонная ракавіна, заявіў прафесар кафедры грамадскай аховы здароўя, навукі аб навакольным асяроддзі і імуналогіі ва Універсітэце Арызоны Чарлз Герб. Пра гэта паведамляе CNN.

Герб адзначыў, што многія людзі размарожваюць сырое мяса ў ракавінах або мыюць птушку перад гатаваннем. У выніку небяспечныя мікраарганізмы распаўсюджваюцца па ракавіне і ў далейшым па ўсёй кухні. Акрамя таго, па словах эксперта, некаторыя прадукты могуць распаўсюджваць сальманелу і кішэчную палачку.

Таксама Герб назваў самымі бруднымі прадметамі на кухні стальніцу, губкі для мыцця посуду, анучы і ручнікі. «Нядаўняе даследаванне паказала, што на апрацоўчай дошцы больш мікробаў, чым на ўнітазе», — падкрэсліў навуковец

Хочаш падзяліцца важнай інфармацыяй ананімна і канфідэнцыйна?