Іспанскія дыетолагі ў каментары газеце La Vanguardia пералічылі складнікі шкоднага для здароўя рацыёну.
У сярэднетэрміновай і доўгатэрміновай перспектыве шкоду можа прынесці рафінаваная мука. Паводле слоў дыетолага Пілар Эскер, белая мука можа спрыяць развіццю дыябету. «У працэсе перапрацоўкі збожжавых культур адпраўляюцца ў адходы абалоніна і іншыя пажыўныя рэчывы», — дадае дыетолаг Марыя Мерына.
Эксперты раяць аддаць перавагу непрасеянай муцэ.
На думку дыетолагаў, пазбягаць таксама варта каўбасных вырабаў, абястлушчаных малочных прадуктаў, мяса глыбокай перапрацоўкі, выпечкі, снэкаў, паўфабрыкатаў і алкаголю.
У артыкуле падкрэсліваецца, што дыетолагі штодня сутыкаюцца з заявамі пра карысць аднаго-двух бакалаў віна на дзень, аднак гэта не толькі хлусня, але і «сапраўднае варварства».