Адна з прычын гэтага — яны вельмі карысныя для здароўя.

Напрыклад, у Каралеўскім батанічным садзе кажуць: грыбы і цвіль выкарыстоўваюцца ў медыцыне ўжо больш за 6000 гадоў.

Дырэктар па прафілактычнай і альтэрнатыўнай медыцыне Мічыганскага ўніверсітэта Марк Мояд распавядае, чаму грыбы варта есці і чым яны могуць быць карысныя нашаму арганізму.

Грыбы маюць мала калорый, але шмат пажыўных рэчываў.

У іх ёсць калій, селен, вітамін В12.

Грыбы — адны з нямногіх прыродных крыніц вітаміну D, і яны змяшчаюць тып растваральнай клятчаткі, якая называецца бэта-глюкан, якая карысна для сэрца.

Грыбы змяшчаюць глутацыён, антыаксідантную малекулу, практычна ў кожнай клетцы нашага цела.

Яшчэ адзін магутны антыаксідант, які змяшчаюць грыбы — эргаціанэін.

Навукоўцы лічаць, што эргаціанэін можа заблакаваць пашкоджанні клетак.

Існуюць вітаміны і біялагічныя дабаўкі, якія здольныя папоўніць недахоп гэтых рэчываў у арганізме чалавека. Але іх дзеянне недастаткова вывучана для таго, каб гаварыць аб патэнцыйнай карысці.

Дастаткова будзе ўжываць 100 грамаў грыбоў штодзень.

Гатаваць іх можна і нават трэба так, як вам будзе смачна. Ад тэрмічнай апрацоўкі карысць грыбоў не знікае.

Хочаш падзяліцца важнай інфармацыяй ананімна і канфідэнцыйна?