05.11.2019 / 14:09

Мінскі хлебазавод пачаў кансерваваць батоны спіртам. Навошта? 11

На паліцах магазінаў з’явіўся батон вытворчасці «Хлебазавода №4» у цэлафанавай упакоўцы, на якім пазначана «кансервавана спіртам».

«Наша Ніва» даведалася, ці можна ўжываць такі батон кіроўцам, дзецям і цяжарным.

«Унутр пад упаковачную плёнку мы ўпырскваем пэўную дозу спірту. Спірт выкарыстоўваем люкс, этылавы, самы чысты. Пад плёнкай пасля гэтага ствараецца пэўная мікрафлора, у якой не развіваецца цвіль. Дзякуючы гэтай тэхналогіі нам удалося павялічыць тэрмін захоўвання батонаў да 14 сутак замест звычайных 4-5. Прычым батон захоўваецца свежым без ніякіх кансервантаў, без так званых Е. На ўпакоўцы батона прапісаныя правілы, як батон ужываць.

Каб спірт выпарыўся, мы рэкамендуем ускрыць упакоўку і крыху пачакаць або падагрэць батон. Вядома, што спірт — рэчыва лятучае, таму хутка выпараецца. Батоны можна ўжываць і дзецям, і кіроўцам», — расказала начальніца вытворча-тэхналагічнай лабараторыі хлебазавода Вера Трубчык.

НТ

18
Serg / Адказаць
05.11.2019 / 15:05
Почитайте экономику региона. Тема : производственные кластеры. Там есть хорошее разъяснение по поводу как по стране должны размещаться молочные и хлебозаводы по стране. И когда будут батоны и хлеб в бумажных пакетах? Лес 30% страны и большинство просто гниёт.
6
Driver / Адказаць
05.11.2019 / 15:20
... а на закусу такі батон?
9
Матёрый / Адказаць
05.11.2019 / 15:39
Ужас.
Паказаць усе каментары/ 11 /
Каб пакінуць каментар, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзеру