06.11.2019 / 15:17

Антоний Бокун: Почему никто не останавливает христианофобию? 17

Ожесточенные дискуссии в ПЕН-центре заставили задуматься о распространенном среди образованных людей страхе перед христианами и, даже более того, страхе о том, как бы кто-то не подумал, что ты разделяешь христианские взгляды. Немало уважаемых людей, выражая свою озабоченность ситуацией в ПЕН-центре, добавляли слова: «Если что я Северинца не поддерживаю». В это самое время обвинений в мракобесии, «христанутости» и т.д. лилось немало, и это якобы ничего, мол, никого после этого не назовут христианофобом. Почему?

Один ответ дает «Ночь расстрелянных поэтов»: будешь замечен в религиозности, попадешь в Куропаты, в Сибирь. Так было десятилетиями.

Но есть и другой, новый тренд, поскольку больше всего агрессии против христианства исходит от молодых людей. И это идет от «культурного марксизма», или, если кому-то не нравится этот термин, от «новых левых». Герберт Маркузе пропагандировал «репрессивную толерантность», которая толерантна только к левым, и нетолерантна к правым, причем не только к их поступкам, но даже к мыслям и словам.

39
Мордехай В. / Ответить
06.11.2019 / 14:59
Як ніхто? А як жа з намі Пуцін і Хрыстос? Масква - апошні храм, а Пуцін - апошні ерусалімскі кароль Балдуін. Запісвайцеся ў апошні крыжовы паход, кожнаму паладзіну  дадуць гектар у раі ды па 4 бусурманы ў служкі.

А па факце, што пазітыўнага ёсць хрысціанству прапанаваць сучаснасці? Калі адзін немец з гары крычаў, што ваш бог - памёр, вы ўсе смяяліся, што ён з глузду з'ехаў... Але ж прайшло 150 год. І апынулася, што дыягназ быў годны. Ён памёр, і для росквіту чалавецтва апынулася, што ён ня толькі не патрэбны, а нават месцамі перашкаджае.

З таго вы і ірвецеся ў ахвяры. Маўляў, пачуцці вернікаў прыцясняюць... Але ж тут, выбачайце, большага крывадушніцтва цяжка знайсці, апасля тысяч гадоў забойстваў імем "правільнага бога". Гэта не страх, гэта грэблівасць перад вашым крывадушніцтвам.

Лепей памінайце ахвяраў ціхенька, замальвайце грахі свайго бога, праз 300 год пагаварым. Але да таго часу застануцца мабыць, хіба пяцідзесятнікі ды мармоны.  
21
Той самы / Ответить
06.11.2019 / 15:03
Дакладна заўважана. Агрэсіўнасьць, нецярпімасьць левакоў - рэч настолькі відавочная, што не зьвярнуць на  яе ўвагу немагчыма.
22
Kent / Ответить
06.11.2019 / 15:10
Слушна
Показать все комментарии/ 17 /
Чтобы оставить комментарий, пожалуйста, активируйте JavaScript в настройках своего браузера