Чалавечы арганізм не прыстасаваны да засваення пажыўных рэчываў з ежы, ужытай увечары, таму позняя вячэра можа выклікаць сардэчныя захворванні ў жанчын, заявіла амерыканскі кардыёлаг Эвеліна Грэйвер. Яе словы цытуе сайт MedicalXpress.

«Нашы арганізмы не проста не прыстасаваныя да стрававання ежы ў познія гадзіны, але мы яшчэ і менш рухаемся ўвечары, такім чынам, спажытая энергія ў выглядзе калорый не выдаткоўваецца», - падкрэсліла Грейвер.

З гэтым звязаныя, у прыватнасці, абмен рэчываў, цыркадны рытм, а таксама прынцыпы працы картызолу і інсуліну, патлумачыла кардыёлаг.

Так яна пракаментавала нядаўняе даследаванне, праведзенае ў Калумбійскім універсітэце Нью-Ёрка, у якім удзельнічалі 112 жанчын, сярэдні век якіх складаў 33 гады. Паддоследныя паведамлялі, чым яны харчаваліся на працягу тыдня ў пачатку навуковай працы і на працягу тыдня праз 12 месяцаў.

Адзначаецца, што большасць з іх елі пасля шасці вечара. Пры гэтым сардэчнае здароўе тых, у каго большая частка штодзённага спажывання калорый прыпадала на вечар, было горшым: у гэтых жанчын адзначаліся высокі крывяны ціск, падвышаны індэкс масы цела і паслабленая рэгуляцыя цукру ў крыві. 

Даследаванне паказала, што з кожным адным працэнтам павелічэння спажытых калорый пасля шасці вечара здароўе сэрца пагаршалася адпаведна.

Хочаш падзяліцца важнай інфармацыяй ананімна і канфідэнцыйна?