08.04.2020 / 15:48

У Літве нашэнне масак стала абавязковым 7

Прэм'ер Саўлюс Сквярняліс, фота Delfi

8 красавіка ўрад Літвы прыняў рашэнне аб прадаўжэнні каранціну да 27 красавіка, піша Delfi.lt.

Кіраўнік Міністэрства аховы здароўя Аўреліюс Вярыга прадставіў новы парадак — з 10 красавіка зрабіць нашэнне масак у грамадскіх месцах абавязковым. «Гэта ўжо будзе не рэкамендацыя, у грамадскіх месцах нос і рот закрываць абавязкова», — сказаў Вярыга.

 У пастанове гаворка ішла і пра велікодныя выходныя. Каб абмежаваць сходы людзей у святы, рух перакрыюць з 20:00 10 красавіка да 20:00 13 красавіка. Урад прыняў гэты парадак. На тры дні рух будзе спынены.

У Літве зафіксавана 912 выпадкаў каранавіруса, памерлі 15 чалавек.

5
Жвір / Адказаць
08.04.2020 / 15:55
Vos` na fotach Vy majecie bačyc` masku N95. Vos takija maski treba vykarystoūvac` ! N95 Respirator Precautions
16
LitvinM / Адказаць
08.04.2020 / 15:58
Па ранейшаму трымаюсь таго, што маска аптэчная не абараняе, а шкода можа быць. Вось калі б (без гумару) - рэспіратары насіць. Можа быць тады
4
циник / Адказаць
08.04.2020 / 16:03
1.04.2020 года Президент Литовской Республики  Гитанас Науседа заявил, что считает, что доверять официальной информации Беларуси о коронавирусе нельзя, ситуация там значительно хуже.
"Мы не можем доверять этой информации, которую получаем официально из Беларуси, поскольку я считаю, что белорусский руководитель оценивает ситуацию с определенной бравадой", - заявил в среду журналистам глава государства.

02.04.2020 уражэнец Копыся грамадзянiн А.Р. Лукашенка "посоветовал президенту Литвы заняться "своим вирусом".

"Если уж придет такой момент, когда нам надо где-то тушить пожар, мы его будем тушить.  Он (Гитанас Науседа)озаботился белорусским вирусом… Своим вирусом займись, у тебя там куча вопросов. Он еще упрекает, что, наверное, не обо всем информируют", - "Начинают плющить: вот, они как-то не так, как все. Слушаете, если бы было так у всех, как в Беларуси, по борьбе с этими вирусными заболеваниями...есть просто пневмония - сезонная болезнь очень сильная… Наверное, не было бы таких проблем", - отметил он.

"Я не хвастаюсь. Может, в какой-то степени оправдываюсь, что мы не меньше с вирусами (боремся-), не только с коронавирусом".

"Конечно, мы на это реагируем. Но мы не забываем, что вирусов у нас сейчас, как обычно, море".

"Начинают гвалтом кричать, что в Беларуси что-то скрывают и не работают по вирусу...... Никто так в мире не работает....." Мы за сутки нейтрализуем город ...... Мы уже потом будем выхватывать из квартир людей, которые будут тяжелые, и сразу их на искусственную вентиляцию легких. И что, мы спасем этих людей?", - заметил он. "Поэтому не надо дурью заниматься."

для даведкi:
па стане на сення 8 красавiка 2020 г.колькасць захварэушых у Лiтве склала 912 чалавек павялiчыушыся на 32 чалавекi што складае 3.5% прыроста за дзень.
Колькасць захварэушых у Беларусi  склала 1066. павялiчыушыся на  205 чалавек што складае 25% прыроста за дзень.
 
Паказаць усе каментары/ 7 /
Каб пакінуць каментар, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзеру