Фота Depositphotos.com

На працягу тысячагоддзяў людзі выкарыстоўвалі імбір — даўней беларусы называлі яго «імберац», адсюль прыказка «даць перцу з імберцам» — для лячэння прастуды, артрыту і нават мігрэні. Імбір мае антыаксідантныя і супрацьзапаленчыя ўласцівасці.

Ён здольны палягчаць сімптомы млоснасці і дапамагчы сардэчна-сасудзістай сістэме, піша The Wall Street Journal.

Куркума мае ў складзе куркумін, які таксама з’яўляецца моцным супрацьзапаленчым і антыаксідантным прэпаратам.

Лімон — багатая крыніца вітаміну С.

Чырвоны перац карысны для стрававання.

Нефільтраваны яблычны воцат мае карысныя бактэрыі.

А мёд надае напою непоўторны смак.

Вам спатрэбяцца:

Для сіропу:

1/3 чайнай лыжкі куркумы

30 мл свежага соку імбіру (змалоць корань імбіру ў блэндары, заліць вадой і перамешваць, сумесь мае быць густой. Пасля трэба перакласці сумесь у марлю і адціснуць сок)

40 г мёду

Для напою:

20 мл лімоннага соку

1 сталовая лыжка (або менш) яблычнага воцату

Дробка чырвонага перцу

Долька лімона для аздобы

  1. Для сіропу трэба ўзбіць сок імбіру і мёд да аднароднай масы, пасля дадаць куркуму. Можна захоўваць у герметычным кантэйнеры ў лядоўні на працягу тыдня. Разлічана на 6 порцый напою.
  2. Да лімоннага соку дадайце сіроп і воцат, дадайце дробку перцу. Пасля сумесь трэба заліць 150 мл гарачай вады. Перамяшаць. Аздобіць долькай лімона.

Хочаш падзяліцца важнай інфармацыяй ананімна і канфідэнцыйна?