04.05.2011 / 10:08

Сапраўдная беларуская кухня: Абаранкі 2

Тры літры мукі расчыніць досыць моцна падсоленай летняй вадой, уліць 50 г дражджэй, няхай цеста падыдзе. Калі цеста падыйдзе, моцна вымясіць і даць падысці паўторна, пасля чаго рабіць абаранкі, кідаць у кіпень, а потым вымаць на кіёк тыя, што ўсплывуць наверх, выкладаць на дошку. Потым запячы ў печы, а калі падпякуцца — перавяртаць на другі бок.

Печ на абаранкі павінна з аднага боку быць вымеценая, а жар трэба адгарнуць на другі бок.

З кнігі Вінцэнты Завадскай «Кухарка літоўская»

0
адтуль і паўсюль / Адказаць
04.05.2011 / 10:10
Якая смаката! Так захацелася... Не зважаючы на пас...
0
Digital Persona / Адказаць
04.05.2011 / 20:31
Это что - bagels типа, что ли? \"Настоящая белорусская кухня\"? Хехе, ну-ну...
Каб пакінуць каментар, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзеру