Аляксандр Лукашэнка даручыў наладзіць у Беларусі вытворчасць і перапрацоўку мармуровага мяса. Такую задачу ён паставіў сёння ў час рабочай паездкі па Гомельскай вобласці.

«Мармуроваму мясу быць. Мы наладзім асобную перапрацоўку, разам знойдзем рынкі рэалізацыі і будзем прадаваць», — прыводзіць яго словы дзяржаўнае агенцтва БелТА.

Лукашэнка адзначыў, што беларускія спецыялісты ўжо вывучаюць замежны вопыт у гэтай справе.

«Цяпер мы купляем лінію, гэта нядорага для дзяржавы, усё па еўрапейскіх стандартах спакуем і будзем прадаваць. Сёння велізарны попыт на такую ​​прадукцыю ў Расіі.
Таму займацца гэтым будзем, у нас знікае велізарная колькасць угоддзяў»., — падкрэсліў ён.

Лукашэнка даручыў віцэ-прэм’еру Міхаілу Русаму да канца года вывучыць гэтае пытанне і арганізаваць перапрацоўку мармуровага мяса:

«Трэба сваіх людзей прывучаць да нармальнага мяса і лішкі рэалізоўваць у Маскву».

***

Мармуровае мяса дала свету больш за 130 гадоў таму Японія, а разам з ім і мноства спрэчак адносна таго, ці сапраўды мармуровае мяса заслугоўвае тых высокіх статусаў, якія яму прыпісваюць.

Міф аб выключнасці гэтага прадукта нарадзіўся дзякуючы асаблівай тэхналогіі вырошчвання быкоў. У звыклым разуменні гаворка ідзе толькі пра ялавічыну, як пра класічнае мармуровае мяса, нягледзячы на ​​тое, што цяпер мармурызацыі падвяргаецца і свініна, і нават бараніна. Бычкоў, прызначаных для мармурызацыі, вырошчваюць у спецыяльных умовах на спецыяльнай дыеце. Усё гэта робіцца для таго, каб у канчатковым выніку атрымаць мяса з тонкімі прожылкамі тлушчу, якія нагадваюць мармуровы ўзор. З-за складанага працэсу атрымання такой ялавічыны цэны на яе дасягаюць неймаверных вышынь у параўнанні са звычайным мясам. Напрыклад, у самой Японіі кілаграм мармуровага мяса можа каштаваць 500 даляраў.

Клас
0
Панылы сорам
0
Ха-ха
0
Ого
0
Сумна
0
Абуральна
0

Хочаш падзяліцца важнай інфармацыяй ананімна і канфідэнцыйна?