Вам спатрэбіцца:
- 1 шклянка звычайнай пшанічнай мукі
- 1 шклянка цэльназерневай мукі (калі яе няма, вазьміце 2 шклянкі звычайнай)
- 1 ч.л. соды
- 1/2 ч.л. мускатнага арэху
- 1/3 ч.л. гваздзіку
- 1/2 ч.л. солі
- 100 г масла
- 2/3 шклянкі цукру
- 2 яйкі
- 3 ст.л. малака
- 1 шклянка разынак
- 2-3 яблыкі (можна больш)
Як гатаваць:
1. Змяшаць абодва віды мукі з содай, соллю і прыправамі.
2. Асобна ўзбіць мяккае масла з цукрам. Дадаць па адным яйкі, пасля кожнага добра ўзбіць. Дадаць малако, яшчэ крыху ўзбіць.
3. Паступова ўсыпаць мучную сумесь у масляную, добра перамяшаць.
4. Дадаць у цеста разынкі і дробна парэзаныя яблыкі, перамяшаць.
5. З цеста дзеля большай эстэтычнасці прапануецца скачаць невялікія шарыкі, але яно атрымліваецца мяккім і даволі ліпкім, таму я выкладваю яго на бляху проста лыжкай. Увага: цеста расцякаецца ў духоўцы, таму пакідайце паміж печывам дастаткова месца.
6. Выпякаць на 180°С 15-20 хвілін.
Гатуйце таксама:
- Кошычкі з яблыкамі і швейцарскай мерэнгай
- Бліны з сырам і зелянінай
- Аладкі з яблыкамі
- Гарбузовы кекс з яблыкамі, журавінамі і арэхамі
- Два хуткія ВІДЭАрэцэпты салатаў з рыбай
- Печыва з журавінамі
- Яблычны кекс з сырам